CV problemen zelf oplossen?

In bepaalde gevallen kunt u storingen of mankementen aan uw CV installatie zelf oplossen, bijvoorbeeld door de ketel bij te vullen of uw verwarming te ontluchten. Saricar geeft u hierover graag de juiste informatie.

Verwarming ontluchten

Borrelt of tikt het in uw verwarming of leidingen? Of wordt uw verwarming niet goed warm? Dan zit er mogelijk lucht in uw  CV installatie. U lost dit op door uw verwarming te ontluchten.

In deze video ziet u hoe u uw verwarming kunt ontluchten:

CV ketel bijvullen

Geeft uw (vloer)verwarming onvoldoende warmte af? Waarschijnlijk is dan de waterdruk in uw CV ketel te laag. U kunt dit zien op de (mano)meter van uw  CV ketel. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte. Dit is meestal tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan uw ketel bij.

In deze video ziet u hoe u uw verwarming kunt bijvullen:

Kunt u de storing niet zelf oplossen?

Bel dan ons storingsnummer 06 – 41 150 150. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen, wij helpen u altijd binnen 24 uur! De meeste CV storingen kunt u echter met goed onderhoud voorkomen. Het periodiek controleren van uw CV is dan ook aan te raden. Kies daarom voor een onderhoudscontract bij Saricar. U voorkomt storingen en ongemak, verlengt de levensduur van uw ketel en bespaart energie.